Geboortedatum:
°20-09-2009

Kleur:
bruinschimmel

Stokmaat:
1,70 m

Elliot van 't Keerkenhof  Koss uit de Vinkenpeel  Andre van de Meerkoet 
Anet uit de Vinkenpeel 
Lesta van 't Keerkenhof  Dorus d'Opbrakel 
Amazone van 't Keerkenhof (*BE1998) 
Fiona de Lichereau  Toine de Lichereau  Avenir van de Vosberg 
Louise 
Fanny de Grune  Balzac des Eaux Bonnes 
Flika de Grune 

De blauwschimmel Uniek van de Zaaidijk werd als jonge hengst als enige goedgekeurd in de grote maat op de Nederlandse hengstenkeuring. Hij straalt veel mannelijkheid en macht uit. Uniek is voor België exclusief via ons verkrijgbaar.

Uniek heeft een aansprekend hoofd, een goede schuine schouder, sterke aansluitingen en een exceptionele draf die hij met ruimte en oprichting brengt. Als jaarling werd Uniek kampioen tijdens de Centrale Veulenkeuring in Gerwen.

Drafwonder Landor van de Boterhoeve is de vader van Uniek en kreeg uit zijn eerste jaargang nakomelingen nog een zoon goedgekeurd. Hij is een zoon van Kondor van ‘t Keerkenhof die meerdere jaren zowel op de Belgische als Nederlandse hengstenkeuring nakomelingen leverde die de top van de jaargang vormden. Moeder van Landor is de donkere bruinschimmel Louise van de Boterhoeve, een dochter van Buffalo van ‘t Camillenhof (Belgisch kampioen 2004), die meerdere kampioenstitels behaalde.

Uniek zijn moeder is Marlies van Stuyvenberg, zelf een verdienstelijke keuringsmerrie die daarenboven ook de moeder is van de topmerrie Rani van de Zaaidijk.

De grootmoeder is zo Annelies van Stuyvenberg die Nederlands reserve kampioene werd in 2012. Ze is een kast van een merrie die indruk maakt met zowel haar imponerende type als sterke bewegingen.


Nieuwsberichten

Het nieuwe dekseizoen staat voor de deur (13-03-2017)


Son nom, “Unik de Lichereau” en dit long. Un étalon unique tant grâce à son pedigree qu’à ses prestations. Lors de ses dernières participations aux concours, Unik exigea les premières places tant lors de l’expertise des étalons que lors du concours national des Pays-Bas. A l’occasion de cette manifestation, nombreux étaient ceux qui estimaient que cet étalon méritait plus au championnat.

Ces dernières années, plusieurs descendants prometteurs d’Unik ont vu le jour. Ils présentent une variété de robes rouannes, baies, gris-fer, noires et alezanes. Notons parmi ses produits “Unic van de Musschoot” qui, poulain, fut proclamé champion des poulains mâles lors du célèbre concours de Gerwen (P-B). L’année suivante, il devint champion des jeunes à Vilvorde et obtint également un premier prix lors du concours international d’Ijzendijk.

Son père est l’étalon rouan “Elliot van’t Keerkenhof”, un fils de “Koss uit de Vinkenpeel” avec une fille de l’ancienne championne “Amazone van het Keerkenhof” Du peu d’opportunités qui lui furent offertes, Elliot sut tirer profit en laissant en plus d’Unik de Lichereau quelques bonnes juments qui obtiennent de bons résultats tant en élevage qu’en concours.
La mère d’Unik est la baie “Fiona de Lichereau” (Toine de Lichereau X Balzac des Eaux Bonnes) qui grâce à sa féminité, ses membres solides et ses belles allures s’empara du titre de championne wallonne à l’âge de 8 ans.Foto's Nakomelingen

Unika van de Könningsstool (v: Unik - vm: Iwan van Wooldink)

Unik van de Musschoot (vader: Unik de Lichereau) - Kampioen hengstveulens, centrale veulenkeuring Gerwen 2016