Geboortedatum:
°14-05-2015

Kleur:
blauwschimmel

Stokmaat:
1,72

Landor van de Boterhoeve  Kondor van ‘t Keerkenhof  Koss uit de Vinkenpeel 
Pia van ‘t Keerkenhof 
Louise van de Boterhoeve  Buffalo van ‘t Camillenhof (*BE2004 Keur/Pref) 
Lady van de Oostmoer 
Marlies van Stuyvenberg  Iwan van Aardenhof (Keur/Pref)  Udo van den Houwenberg 
Erica van de Klaverhoeve 
Annelies van Stuyvenberg  Eros van Hoeve de Eik 
Lies van de Leemput 

De blauwschimmel Uniek van de Zaaidijk werd als jonge hengst als enige goedgekeurd in de grote maat op de Nederlandse hengstenkeuring. Hij straalt veel mannelijkheid en macht uit. Uniek heeft een aansprekend hoofd, een goede schuine schouder, sterke aansluitingen en een exceptionele draf die hij met ruimte en oprichting brengt. Hij liet een uniform en kleurrijk lot nakomelingen zien in Gerwen.

 

Drafwonder Landor van de Boterhoeve is de vader van Uniek en kreeg uit zijn eerste jaargang nakomelingen nog een zoon goedgekeurd. Hij is een zoon van Kondor van ‘t Keerkenhof die meerdere jaren zowel op de Belgische als Nederlandse hengstenkeuring nakomelingen leverde die de top van de jaargang vormden. Moeder van Landor is de donkere bruinschimmel Louise van de Boterhoeve, een dochter van Buffalo van ‘t Camillenhof (Belgisch kampioen 2004), die meerdere kampioenstitels behaalde.

Uniek zijn moeder is Marlies van Stuyvenberg, zelf een verdienstelijke keuringsmerrie die daarenboven ook de moeder is van de topmerrie Rani van de Zaaidijk.

Grootmoeder is Annelies van Stuyvenberg die Nederlands reserve kampioene werd in 2012, een kast van een merrie die indruk maakt met zowel haar type als bewegingen.


Le gris-fer “Uniek van de Zaaidijk” rayonne de puissance et d’expression mâle. Uniek a une tête expressive, une belle épaule inclinée, ses différents quartiers sont bien soudés et il a des allures exceptionnelles, qu’il développe avec ampleur et détermination. En tant que poulain, Uniek a été proclamé champion lors de l’expertise de Gerwen.

Le père d’Uniek est “Landor van de Boterhoeve”, qui compte dans sa première génération de produits un autre fils admis. Landor est un fils de “Kondor van het Keerkenhof” qui durant de nombreuses années a livré, pour les expertises tant néerlandaises que belges, une série de descendants qui formaient le top de la cuvée. La mère de Landor est “Louise van de Boterhoeve”, une fille de “Buffalo van’t Camillenhof” (*BE2004) qui a obtenu en son temps plusieurs titres de championne.

La mère d’Uniek est “”Marlies van Stuyvenberg”, une jument raceuse méritante qui est également la mère de la belle “Rani van de Zaaidijk”.
Sa grand-mère est “Annelies van Stuyvenberg”, championne hollandaise de réserve en 2012: une lourde jument qui impressionne tant par son type que par ses actions.