Geboortedatum:
°20-04-2011

Kleur:
bruin

Stokmaat:
1,68 m

Zeus d'Elewijt  Pol van Hansevelde  Jim van Niesenhof 
Caro 
Rani d'Elewijt  Kadet d'Elewijt 
Caroline de Ligny 
Lara van Hoeve de Eik  Hardi van Pamel  Jim van Niesenhof 
Mie de Ligny 
Larissa van Hoeve de Eik  Star van de Smidse 
Laura van 't Cleihof 

De stamboom van de bruine Senateur van Hoeve de Eik barst van de predikaten en namen van kampioenen. Moeder Lara verkreeg het Ster-predikaat en komt uit de Keur-merrie Larissa van Hoeve de Eik die ook een goedgekeurde zoon tussen haar nakomelingen heeft. Via de Nederlands kampioene Laura van ‘t Cleihof voert de moederlijn verder terug naar de illustere Nadia van Nieuwenhove, Belgisch kampioene van 1987.

Eveneens aan vaderskant is het beste Belgische bloed te vinden. Vader Zeus d’Elewijt kreeg meerdere zonen goedgekeurd. Groot-moeder Rani d’Elewijt is de oud-Belgisch kampioene via wie we o.a. de bekende stamvaders Kadet d’Elewijt, Udo van Brandevoort, Ensor d’Elewijt en Rivaal van Boekel vinden.

Senateur is mooi van type met een aansprekend hoofd en veel uitstraling. Zijn bewegingen toont hij met veel oprichting en actie wat hem zowel in 2015 als 2016 op de Centrale Hengstenkeuring van Nederland de titel 3e op tal opleverde.

Zijn eerste jaargang veulens heeft de nodige kleurverscheidenheid en blijkt veelbelovend; Nadja Nena van de Kabei werd kampioene in Alden Biesen en Alken, Mirakel van de Parelhoeve behaalde een kopplaats op de veulenprijskamp in Appels,... .


Nieuwsberichten

Senateur verkocht naar Frankrijk (13-03-2017)
Senateur en Mathador starten het nieuwe dekseizoen (04-04-2016)
Mooie resultaten in Alden Biesen (22-07-2015)
Senateur derde op tal (24-01-2015)