Geboortedatum:
°01-07-2012

Kleur:
vos

Stokmaat:
1,74

Zeus van Rupelmonde  Igor van Gaasbeek (*BE2002)  Sultan van Wooldink (*BE1997) 
Belledame van Gaasbeek 
Charlotte van Rupelmonde  Calypso van ‘t Hof ter Brempt 
Claudette van Rupelmonde 
Julia van de Koesteeg  Junior van De Witte Hoeve  Star van ‘t Bloemenhof (*BE1994) 
Suleika van de Boskant 
Denise van de Koesteeg  Dennis uit de Hopkampen 
Dienie van de Mariahoeve 

De vos hengst Rens van den Busselseweg is met zijn grote gestalte een imponerende verschijning. Zijn vader Zeus van Rupelmonde kreeg meerdere aansprekende zonen goedgekeurd, allemaal met de vos-kleur; een prestatie die niet veel is geëvenaard!

Als grootvader langs vaderskant staat de oud-Belgisch kampioen Igor van Gaasbeek te boek, zelf een zoon van de zwarte Sultan van Wooldink - ook nationaal kampioen geweest - zodat én kleur én kampioenstitels niet ontbreken in de pedigree van Rens.

Hetzelfde is te zien in de moederlijn, Julia van de Koesteeg is een vosse dochter van de bruine Junior die op zijn beurt de oud-Belgisch kampioen Star van ‘t Bloemenhof als vader heeft.

De eerste jaargangen veulens bevestigden dit ook met nakomelingen met de kleuren blauwschimmel, bruin en vos.


L’étalon alezan “Rens van den Busselseweg” est, avec sa grande stature, une apparition impressionnante. Son père “Zeus van Rupelmonde” engendra plusieurs fils admis, tous sous robe alezane, une prestation peu égalée.

Son grand-père paternel n’est autre que le champion alezan “Igor van Gaasbeek”, lui-même fils du champion noir “Sultan van Wooldink”. De ce fait, ni couleurs, ni titres nationaux ne manquent dans son pedigree.

Sa mère, “Julia van de Koesteeg” est une fille du bai “Junior van de Wittehoeve”, qui était lui-même un fils de l’ancien champion belge “Star van het Bloemenhof”.

Ses premiers poulains confirment cet héritage en portant les robes gris-fer, baies et alezanes.