Geboortedatum:
°29-04-2014

Kleur:
bruinschimmel

Stokmaat:
1,71 m

Roel van de Lindehoef (*NL2010)  Lars van de Smidse (Keur)  Arual van Hoeve de Eik 
Dina van het Zwaluwnest 
Jacolien van de Lindehoef  Michel van de Kapelhoeve 
Carolien van de Lindehoef 
Laurie van Leveroy  Star van 't Bloemenhof (*BE1994)  Bloc van Oombergen (*BE1986) 
Olga de Pontailles 
Veroniek van de Fleming  Udo van den Houwenberg 
Carin van de Langstraat 

Louis werd als veulen reserve kampioen op de prestigieuze veulenkeuring in Gerwen en werd twee jaar later in Nederland goedgekeurd. Hij is uitgegroeid tot een grote moderne hengst met een sterke bovenbouw, hij staat op grote voeten en goedgesteld beenwerk dat hij zeer vlot gebruikt in zijn bewegingen.

Zijn vader is de Nederlands kampioen 2010, Roel van de Lindehoef, die inmiddels voor het leven goedgekeurd is. Hij is zelf een zoon van de Keur-hengst Lars van de Smidse - nationaal kampioenhengst met afstammelingen en vader van meerdere kampioenmerries.

De moeder van Louis, Laurie van Leveroy, behaalt steeds mooie klasseringen en is geboren uit de legendarische fokhengst Star van ‘t Bloemenhof (Belgisch kampioen 1994). Verder in de moederlijn vinden we het bloed van Udo van den Houwenberg, Marco van de Noorweegsekaai (Nederlands kampioen 1986), Gamin van Schoonbeek (Nederlands kampioen 1976), Super du Vallon,... .

Louis is de tweede goedgekeurde zoon van Laurie die zo haar eigen fokkwaliteiten meer dan bewijst.


Nieuwsberichten

Het nieuwe dekseizoen staat voor de deur (13-03-2017)


Poulain, Louis a été proclamé vice-champion lors de sa participation au célèbre concours de Gerwen. Deux ans plus tard, il fut admis à la monte publique aux Pays-Bas. Depuis, il s’est développé en un grand étalon de type moderne avec une solide ligne de dessus. Il est planté sur de grands pieds et des membres solides qu’il utilise avec aisance dans ses actions.

Son père est le champion néerlandais 2010 “Roel van de Lindehoef” qui depuis a été admis à vie. Roel est lui un fils du célèbre “Lars van de Smidse”, champion national en Hollande avec ses produits et père de plusieurs juments championnes.

Sa mère, “Laurie van Leveroy”, est fille du légendaire “Star van het Bloemenhof” (champion Belge de 1994), et a toujours obtenu de beaux classements. Dans sa lignée maternelle, on retrouve également “Udo van de Houwenberg”, “Marco van de Noorweegsekaai” (Champion P-B 1986) “Gamin van Schhoonebeek” (Champion P-B 1976),”Super du Vallon”,... .

Louis est le second fils admis de Laurie, ce qui démontre clairement les qualités d’éleveuse de cette jument.