Geboortedatum:
°01-06-2016

Kleur:
bruinschimmel

Stokmaat:
1,69

Milo van Luchteren (*BE2015)  Bonarius van ‘t Zand  Star van ‘t Broek 
Anouk van ‘t Zand (*Keur) 
Jitske van Luchteren  Lars van de Smidse (*Keur) 
Renate van de Hunne 
Benita van ‘t Camillenhof  Tijn van de Vliegert (*2011)  Florian van ‘t Rietenhof (*Keur) 
Lissan van de Vliegert 
Britta van ‘t Camillenhof  Darko van de Zaaidijk 
Babet van Stuyvenberg 

De hoge puntenscore die Hector van ‘t Grootveld kreeg toebedeeld tijdens de Hengstenkeuring in Ghlin maakte van hem met overschot de ‘topper van de nieuwe jaargang’. Hector straalt rasadel uit, hij is chique gebouwd met een mannelijk voorkomen. Zijn sterke bovenlijn en prachtig gelijnd kruis en broek vallen op. Bewegen doet hij met veel ruimte en met verder een AA-score voor zijn beenwerk voldoet hij ook op dat vlak aan alle eisen.

In zijn pedigree is het aantal paarden - zowel merries als hengsten - die de rubriek “met afstammelingen” wonnen, opvallend groot. Aangevuld met meerdere nationale kampioenen en Keur-predikaten zijn prestatiegenen sterk verankerd in deze Hector.

De kampioen van 2015 - Milo van Luchteren - met wie hij veel gelijkenissen vertoont, is zijn vader. Milo is een goed bewaarde hengst en kreeg het afgelopen jaar een eerste categorie voor zijn afstammelingen waardoor hij tot het selecte groepje Raçeurs behoort.

Aan moederskant zien we Benita van ‘t Camillenhof, een kleindochter van hengstenmoeder Babet van Stuyvenberg (Buffalo en Baron). Benita stond op tijdens de Officiële prijskamp in Sint-Pieters-Leeuw in 2018 op kop. Ze is tevens de moeder van Sandra van ‘t Camillenhof die op de laatste Nationale Tentoonstelling (NL) eveneens de kopplaats behaalde en kampioene werd tijdens de Centrale Keuring regio Oost.