Geboortedatum:
°31-05-2016

Kleur:
bruin

Stokmaat:
1,69

Fiston van Hoeve Ruth  Fiston du Seigneur  Boudha 
Anemone du Seigneur 
Houlette de Behoute  Isidore van den Hagelberg 
Babette de Behoute 
Belle de Poisot  Thomas van Luchteren  Buffalo van ‘t Camillenhof (*2004) 
Nora van ‘t Cleihof 
Rani van de Boterhoeve  Ultimo van de Akker 
Rina van ‘t Bloemenhof 

Gamin is in Frankrijk geboren en getogen, maar in zijn pedigree vinden we heel wat bekende namen!

Als vader staat Fiston van Hoeve Ruth te boek die in Frankrijk bij het “Trait Auxois” tot nationaal kampioen werd bekroond vooraleer hij naar België kwam. De moeder van Fiston is de indrukwekkende Houlette de Behoute die na haar titel van Waals Kampioene naar Nederland werd verkocht. Ze is een dochter van Isidore van den Hagelberg x Baron van Terbekenhof x Quo Vadis van Tersaet x Vigoureux de Salmonsart: een unieke afstamming.

De grootvader van Gamin is zo Fiston du Seigneur van wie zijn vader niet alleen de naam, maar ook de bruine kleur erfde. Gamin is één van de laatste paarden die dit bloed voert; voor zowel de Belgische als Nederlandse fokkerij is hij daarom een unicum.

De moeder van Gamin is de blauwschimmel Belle de Poisot die via Rani van de Boterhoeve (eveneens blauwschimmel) en Rina van ‘t Bloemenhof (v. Bloc van Oombergen) rechtstreeks terugvoert naar de legendarische fokmerrie Olga de Pontailles - moeder van Star, Sunny en Tonic! Een moederlijn om U tegen te zeggen die daarnaast ook nog de nodige kleur voorziet zodat Gamin ook voor de kleurenfokkerij heel wat mogelijkheden biedt.

Gamin was een opvallende hengst in de grote maat van de jonge hengsten tijdens de Centrale keuring. Zijn mannelijke uitstraling, mooie type en goede bewegingen bezorgden hem vlot de goedkeuring.