Op 5 juli ging in Alden Biesen de jaarlijkse interprovinciale prijskamp door. Nakomelingen van onze hengsten behaalden bijzonder mooie resultaten:

Bij de hengstveulens van één jaar was de kampioenstitel voor Lars van de Doore Plas van Pieter Berden uit Alken; Lars is een zoon van Mathador van de Bouwhoeve en won in de grote maat.
Bij de merrieveulens stond in de kleine maat een zwarte dochter van Mathador op kop: Anouska van Tersaet van Vlaams-Brabant van Hubert Roox uit Lanaken.

Twee Mathador-dochters eisten zowel in de kleine als grote maat de kopplaats in de reeksen tweejarige merries. In de kleine maat won Romy van Luchteren van AJG Hokselaarhof, in de grote maat stond Jana van 't Hengelhof vooraan. Jana van familie Smeers uit Houthalen werd later tevens kampioene van de merries van één en twee jaar.

Nadja Nena van de Kabei heeft Senateur van Hoeve de Eik als vader en won bij de merrieveulens die dit jaar geboren werden; ze is gefokt bij Eric Holsteyns en in eigendom van Pieter Berden.
Bij de hengstveulens ging de winst naar Ramses van de Grens (v. Mathador) van Jos Jansen en zoon uit Meerle.

Onze felicitaties aan alle fokkers!

Foto's

Gekoppelde paarden

Senateur van Hoeve de Eik
Mathador van de Bouwhoeve


« Ga terug